Liczy się świeżość

Tylko świeże warzywa mają odpowiednią wartość, przewożąc je więc bezpośrednio od sadownika do sklepu wiadomo jest, że trwa to długi okres. Co zatem należy zrobić by były one cały czas świeże i nieuszkodzone? Jednym ze sposobów utrzymania świeżości jest przewożenie ich w odpowiednich opakowaniach. Do nich należą odpowiednie skrzynie na warzywa. Kiedyś warzywa i owoce pakowano do ciężkich, drewnianych skrzynek dzisiaj to się zmieniło i pakuje się je do lekkich plastikowych skrzynek.

Dlaczego są tak dobre?

Skrzynki na warzywa,produkowane w dzisiejszych czasach, są coraz to lepsze i mają za zadanie utrzymać warzywa w jak najlepszej formie przez jak najdłuższy czas. W jaki sposób jest to możliwe? Producent skrzynek na warzywa bierze pod uwagę fakt, że nikt nie kupi nieświeżych warzyw. Dlatego proponowane skrzynki na warzywa do transportu są:lekkie, mają perforowane ścianki i podstawy, są wytrzymałe i zrobione z jak najlepszego materiału.

Te skrzynki doskonale nadają się również do eksponowania towaru w sklepach. Przez cały czas warzywa umieszczone w skrzynkach ekspozycyjnych są wentylowane świeżym powietrzem, nie są ugniatane i przez to zachowują swoją świeżość. Ponadto skrzynki są odporne na uderzenia mechaniczne i łatwo można je utrzymać w czystości.

Duże i małe

Obok małych skrzynek transportowych i ekspozycyjnych producent proponuje także specjalne duże skrzynio palety do zbiorów. Waga takich opakowań plastikowych nie jest duża a mimo to skrzynki są wytrzymałe i przygotowane do załadowania w nie blisko 500 kg warzyw.Takie duże skrzynki są bardzo ergonomiczne i odporne na wszelkiego rodzaju wilgoć. Wszystko to sprawia, że mimo iż w takiej skrzynce może być pół tony ładunku, to jednak towar nie zepsuje się, nie poobija i utrzyma swoją świeżość przez długi czas. Takie skrzynki są szybkoschnące, mają łagodnie zaokrąglone rogi, ich ścianki są gładkie o perforowanej powierzchni. Ponadto mogą one mieć dwie lub trzy płozy pod podstawą, wszystko wedle zamawiającego skrzynki u producenta.

Wciąż udoskonalane

Skrzynki są wciąż udoskonalane, producenci wymyślają wciąż nowe technologie, które pozwolą warzywom i owocom być jak najdłużej świeżymy w drodze od producenta, sadownika do konkretnego klienta, odbiorcy końcowego. Faktem jednak jest, że ten klient końcowy nigdy nie docenia wartości opakowania świeżych warzyw.

About the author

Related

JOIN THE DISCUSSION